
HACCP Təlimi: Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sistemi
Qida təhlükəsizliyi risklərinin aşkar edilməsi, analiz edilməsi və nəzarət mexanizmlərinin tətbiqi ilə təhlükəsiz istehsal proseslərini təmin etmək.
Təlimin Məzmunu:
- HACCP prinsiplərinin öyrənilməsi və tətbiqi;
- Qida təhlükəsizliyi üçün risklərin müəyyən edilməsi;
- Kritik nəzarət nöqtələrinin (CCP) planlanması;
- HACCP sisteminin sənədləşdirilməsi və təkmilləşdirilməsi.
Təlimin faydaları:
· HACCP prinsiplərini və tətbiqini dərindən öyrənmək;
· Qida təhlükəsizliyinə nəzarət etmək üçün kritik nöqtələrin təhlilini başa düşmək;
· Qida məhsullarının təhlükəsizliyini təmin etmək üçün risklərin qiymətləndirilməsi bacarıqlarını inkişaf etdirmək;
· Qida sənayesində müvafiq nəzarət sistemlərini qurmaq.